MediaWatch

Krasnik og Nybroe er sigtet for brud på navneforbrud i Britta Nielsen-sag

Chefredaktørerne på henholdvis Weekendavisen og Jyllands-Posten, Martin Krasnik og Jacob Nybroe, er blandt de ti mediefolk, der er sigtet for brud på navneforbrud i forbindelse med Britta Nielsen-sagen.

Foto: Martin Lehmann

Weekendavisens chefredaktør Martin Krasnik og Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe er blevet sigtet for at have brudt et navneforbud i forbindelse med sagen om svindelsigtede Britta Nielsen.

Det skriver DR.

De to chefredaktører har selv givet sig til kende efter det kom frem, at i alt ti mediefolk er sigtet for at have brudt et navneforbud mod Britta Nielsens to døtre, som tilbage i 2018 var beskyttede af navneforbud i lige omkring en måned, indtil de selv valgte at stå frem i medierne.

Jacob Nybroe oplyser desuden, at også tre af Jyllands-Postens journalister er blevet sigtet, mens der ifølge Martin Krasnik er to Weekendavisen-journalister, der også har modtaget en sigtelse, som skyldes, at aviserne ifølge politet har gjort det for nemt at identificere døtrene i dele af mediernes dækning.

"Selvom det var en lang fødsel, kan man ikke lade være med at fryde sig over, at man endelig får en form for oprejsning," siger advokat Peter Secher, der repræsenterer de to døtre, til DR.

DR oplyser desuden, at mediet ikke selv er sigtet i sagen.

Ti mediefolk sigtet for at bryde navneforbud 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs