MediaWatch

Studerende måler mediernes humør

Tre studerende fra DTU starter netside, der overvåger og måler medier for henholdsvis positivt og negativt indhold.

Bliver du glad af at læse nyheder lige nu?

Ja, for 75 pct. af indholdet hos de største danske netmedier er i skrivende stund positivt.

Det viser et nyt humørbarometer over medieindhold på analysesiden Medieoverblik.dk, lavet af tre studerende fra DTU. Det skriver fagbladet Journalisten.

Siden måler hver 15. minut antallet af en række positive og negative ord på ni udvalgte nyhedsmedier. Ordene tæller blandt andre 'glad', 'fest' og 'grin' som positivt indhold og 'terror', 'mord' og 'drab' som negative.

Hvem tegner positivt billede under valgkamp?

Simon Benfeldt Jørgensen forklarer til Journalisten, at de studerende bag siden har planer for eksempel om at måle forskellige mediers dækning af den samme sag.

"Hvis der er breaking news, hvem forholder sig så kritisk, og hvem gør ikke? Eller når valget kommer - hvem tegner så det mest positive billede," spørger han.

Projektet er lavet i forbindelse med et kursus på DTU, der havde til formål at indsamle, analysere og visualisere data, som kan findes på internettet.

Siden indeholder foreløbig overvågning af ekstrabladet.dk, politiken.dk, information.dk, b.dk, dr.dk, tv2.dk, mx.dk, bt.dk og jp.dk.

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs