MediaWatch

Medieordfører varsler stop i Folketinget

SF's nuværende medieordfører og tidligere mangeårige formand meddeler, at han ikke genopstiller til næste Folketingsvalg.

Holger K. Nielsen (SF) stopper som Folketingspolitiker, når der næste gang udskrives valg. Det oplyser politikeren på sin Facebook-profil.

Politikeren bestrider en række ordførerskaber og er bl.a. medieordfører for SF. Det blev han efter seneste Folketingsvalg. Holger K. Nielsen har også tidligere siddet på samme post.

"Det har for mig været et privilegium at kunne bruge mit arbejdsliv på politik: at bidrage til demokratiets udvikling og forandre samfundet. Det vil jeg fortsat gøre til, selvom jeg forlader folketinget. Og så er der masser at tage fat på frem til næste folketingsvalg," skriver Holger K. Nielsen på Facebook om sin beslutning om ikke at genopstille.

Han understreger, at der ikke ligger politiske uoverensstemmelser bag beslutningen.

Holger K. Nielsen har været medlem af Folketinget i over 30 år, siden han blev valgt første gang i 1981. Han var desuden SF's formand fra 1991 til 2005 og var først skatteminister og siden udenrigsminister i den efterfølgende socialdemokratisk ledede regering under Helle Thorning-Schmidt.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere