MediaWatch

Venstres medieordfører forlader Folketinget

Som et led i dagens ministerrokade udtræder Morten Løkkegaard af Folketinget og skal i stedet være medlem af Europa-Parlamentet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har i dag sat navn på en ny minister. Ulla Tørnæs skal fremover være uddannelses- og forskningsminister. Det betyder, at hun forlader Europa-Parlamentet.

Hendes plads i parlamentet overtages af Morten Løkkegaard, der er Venstres medieordfører og samtidig suppleant i parlamentet. Dermed forlader han Folketinget og bliver her erstattet af Jakob Engel-Schmidt.

Det er ikke klart, hvem der overtager medieordførerposten i Venstre.

Morten Løkkegaard var i en lang årrække journalist og vært på Jyllands-Posten og DR frem til 2005. I 2009 blev han valgt ind i Europa-Parlamentet for Venstre, men opnåede ikke genvalg i 2014. Til gengæld blev han valgt til Folketinget i 2015.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere