MediaWatch

Kandidater fundet til Erhvervsjournalistprisen

De fem nominerede til årets Erhvervsjournalistpris er blevet udpeget. Vinderen bliver præmieret med 60.000 kr.

Foto: Kasper Palsnov/Jyllands-Posten

I løbet af de kommende uger bliver det afgjort, hvem der løber med årets udgave af Erhvervsjournalistprisen. Det sker, når 400 erhvervsjournalister får mulighed for at stemme på de fem kandidater, som nu er blevet udpeget af et nomineringsudvalg.

Resultatet af afstemningen offentliggøres til april.

Her er de fem kandidater til prisen samt udvalgets begrundelse for nomineringen:

Jakob Skouboe, redaktør, FinansWatch

Nomineret for: Bogen "OW Bunker: Insidernes fortælling om det dramatiske kollaps"

"Med bogen "OW Bunker: Insidernes fortælling om det dramatiske kollaps" har Jakob kastet lys over, hvad der førte til OW Bunkers pludselige og totale kollaps blot et halvt år efter børsnoteringen. Jakob dækkede sagen med viden og journalistisk kyndighed. Jakobs evne til at etablere fortrolighed med sit kildenet gjorde, at han kunne gå konkret og kritisk til værks i sagen og være førende på denne historie. Med bogen har Jakob Skouboe belyst et af de sorteste - måske endda det sorteste - kapitel i dansk børshistorie. De tusinder af investorer, som satte penge i selskabet, har endelig kunne få den fulde forklaring på, hvad der gik galt."

Johan Christensen, redaktør, Børsen

Nomineret for: Sin dækning af økonomisk kriminalitet

"Få danske journalister har som Johan i en årrække dækket sager om økonomisk kriminalitet; med stor indsigt og ofte i front. Især bemærkes hans kildenet i den betændte del af erhvervslivet, men også kildenettet hos de offentlige myndigheder, som kører de konkrete sager. Johan kan sit journalistiske håndværk, og evner tillige at balancere disse ofte meget svære sager om økonomisk kriminalitet, uden at forfalde til at "fælde dom", inden den rigtige domstol har talt. Især sagen om Vestas’ slagsmål med fhv. finansdirektør Henrik Nørremark dækkede han super professionelt - næppe andre medier kunne følge med."

Thomas Nygaard Madsen og Christian Carlsen, MediaWatch

Nomineret for: Deres dækning af Qureshi-sagen

"Sagen om sportsjournalisten Michael Qureshi er en enestående sag i dansk pressehistorie. På under en uge i december 2015 gik Michael Qureshi fra at være en højtprofileret sportsjournalist til at være bortvist, udskældt og forsidestof, da TV3 Sports fodboldmagasin Onside kunne afsløre, at Michael Qureshi i årevis havde benyttet sig af falske navne på kilder og medskribenter. Uden de to journalisters intensive dækning var alle detaljer i sagen ikke kommet frem. De to har gennem mere end 30 artikler gået Michael Qureshis arbejde på BT, Ekstra Bladet og Goal systematisk i sømmene."

Søren Rahbek, Torben Juhler, Kaare Johansen, Vejle Amts Folkeblad, samt Jesper Sørensen, nu TV Syd

Nomineret for: Deres dækning af det økonomiske morads i selskabet bag Vejle Havn

"Der er tale om en interessant afdækning af misbrug af betroede midler i en offentligt ejet erhvervsvirksomhed, som finder sted i grænseområdet mellem politik og selskabsdrift, hvilket de danske havne er et godt eksempel på. Samtidig er det dejligt at kunne fremhæve erhvervsjournalistik fra et lokalmedie."

Birgitte Dyrekilde, forfatter og freelance, og Michael Teschl, forfatter og researcher

Nomineret for: Portrætbogen "Afsløret - Jan Bonde Nielsen"

"Bogen giver for første gang en samlet fremstilling af den kontroversielle erhvervsmand Jan Bonde Nielsens lange og brogede karriere for lånte penge. Jan Bonde Nielsen har i mange år stået øverst på mange journalisters ønskeseddel, og nu har vi endelig fået en bog på disken. I bogen afdækkes hans gøren og laden gennem de seneste årtier, hvor han har været involveret i den ene kæmpehandel efter den anden rundt om i verden. Bag bogen ligger en omfattende research baseret på skriftlige og mundtlige kilder."

Det er anden gang, prisen uddeles. Sidste år vandt journalisten Niels Sandøe fra Finans prisen for bogen "Andre Folks Penge", skrevet sammen med Thomas Svaneborg, og for hans øvrige dækning af erhvervsstoffet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs