MediaWatch

Kristeligt Dagblad-pris til webprojekt om gravide kræftpatienter

To nyuddannede journalister fra DMJX vinder Kristeligt Dagblads Tro, Etik og Eksistens-pris på 25.000 kr.

Adm. direktør og chefredaktør for Kristeligt Dagblad, Erik Bjerager (th) sammen med vinderne af avisens Tro, Etik og Eksistens-pris Foto: Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblad har uddelt sin journalistiske pris, Tro, Etik og Eksistens-prisen, for anden gang. Prisvinderne er Jan Briks Madsen og Peter Dalsgaard Thomsen, der modtager 25.000 kr.

Prisen gives til et afsluttende projekt på en af journalistuddannelserne, som dækker tro, etik eller eksistens særlig originalt eller på et fagligt højt niveau.

De to nyuddannede journalister vinder for det digitale projekt Cancergravid.

"Det (Cancergravid, red.) handler om gravide kvinder, der bliver ramt af cancer under graviditeten. Fokus er på deres personlige, etiske dilemmaer omkring det at være mor, kvinde og kræftpatient. Samtidig kigger fortællingen på de problemstillinger, som lægerne møder, når de skal tage hensyn til både moderens og det ufødte barns liv," skriver Kristeligt Dagblad i en meddelelse.

Jan Briks Madsen, 25, og Peter Dalsgaard Thomsen, 24, arbejder i dag for henholdsvis Holstebro Dagblad og freelance for DR. Projektet, der er deres bachelorprojekt fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, skal efter planen offentliggøres hos Kristeligt Dagblad på et senere tidspunkt.

Forsiden lige nu

Weekendavisen skal have ny formand

De seneste ledelsesskift i Berlingske Media giver også udskiftninger i flere af koncernens selskabers bestyrelser, herunder Weekendavisens.

Nye Borgerlige på vej med eget medie

I rækken af politiske partier, der selv laver medieproduktioner, barsler Nye Borgerlige med et digitalt medietiltag, der skal i luften inden næste valg.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere