MediaWatch

Lisbeth Knudsen bliver direktør for Mandag Morgen

Berlingske Medias tidligere koncernchef tiltræder nyoprettet stilling som direktør for Mandag Morgens danske aktiviteter, oplyser mediet.

Foto: Anthon Unger/Polfoto

Tidligere koncernchef for Berlingske Media bliver 1. december direktør for Mandag Morgens danske aktiviteter, skriver mediet.

Her får hun ansvaret for Ugebrevet Mandag Morgen og de digitale medieaktiviteter samt aktiviteterne i selskabet Mandag Morgen Velfærd, der bl.a. omfatter konferencer.

Ansættelsen sker som led i en omlægning af Mandag Morgen. Mediet samler de danske aktiviteter i selskabet Mandag Morgen Danmark med Lisbeth Knudsen som direktør for omkring 35 faste medarbejdere.

Sideløbende sker også en konsolidering af Mandag Morgens internationale aktiviteter. De er samlet i virksomheden Monday Morning Global Institute og omfatter bl.a. den grønne tænketank Sustainia.

"Ansættelsen af Lisbeth Knudsen skal ses som et vigtigt led i gennemførelsen af en ny strategi for Mandag Morgen – en strategi, der skal styrke såvel vores danske som internationale aktiviteter. Jeg ser store potentialer på det danske marked for en ny type vidensvirksomhed, der satser på at formidle løsninger på de komplekse udfordringer, vi konfronteres med, og hvor den intelligente journalistik spiller en vigtig rolle. Jeg anser Lisbeth Knudsen som en af landets ubestridt mest kompetente medieledere, og med hendes dybe indsigt i de kræfter, der former morgendagens samfund, er hun skræddersyet til at løfte den opgave," siger Mandag Morgens adm. direktør og ansv. chefredaktør, Erik Rasmussen, i meddelelsen om Lisbeth Knudsens ansættelse.

Mere bestyrelsesarbejde

Lisbeth Knudsen nåede således kun at være arbejdsløs i lidt over en måned, efter hun 30. september stoppede som adm. direktør for Berlingske Media og chefredaktør for Berlingske.

"Mandag Morgen repræsenterer noget originalt i mediebilledet, som jeg synes, det vil være spændende at være med til at sikre en stærk position, også i den digitale nutid og fremtid. Jeg har altid haft stor respekt for den vision og ambition, Erik Rasmussen har haft for Mandag Morgen. Virksomheden viser en alternativ vej både journalistisk og konceptmæssigt blandt medierne i Danmark. Det bør der være plads til. Vi skal skabe høj nytteværdi for både den private og offentlige sektors beslutningstagere. Det er interessant at arbejde med,” siger Lisbeth Knudsen om sit ny job, hvor hun vil referere til Erik Rasmussen.

Hun åbner samtidig op for, at hendes nye job kan kombineres med bestyrelsesposter.

"Jobbet vil samtidig efter min aftale med Mandag Morgen give mig mulighed for at realisere et personligt ønske om at kunne bidrage med mange års ledelseserfaring og alsidig viden om den digitale udvikling til et professionelt bestyrelsesarbejde i nogle spændende virksomheder og institutioner, som har stukket en føler ud, siden jeg forlod Berlingske Media for nogle uger siden," siger Lisbeth Knudsen.

Mandag Morgen beskæftiger i alt omkring 60 medarbejdere. Selskabet har været igennem et par hårde år økonomisk med underskud i 2013 og 2014, men forventer at komme ud med et pænt overskud for 2015, skriver mediet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs