MediaWatch

Lisbeth Knudsen bliver direktør for Mandag Morgen

Berlingske Medias tidligere koncernchef tiltræder nyoprettet stilling som direktør for Mandag Morgens danske aktiviteter, oplyser mediet.

Foto: Anthon Unger/Polfoto

Tidligere koncernchef for Berlingske Media bliver 1. december direktør for Mandag Morgens danske aktiviteter, skriver mediet.

Her får hun ansvaret for Ugebrevet Mandag Morgen og de digitale medieaktiviteter samt aktiviteterne i selskabet Mandag Morgen Velfærd, der bl.a. omfatter konferencer.

Ansættelsen sker som led i en omlægning af Mandag Morgen. Mediet samler de danske aktiviteter i selskabet Mandag Morgen Danmark med Lisbeth Knudsen som direktør for omkring 35 faste medarbejdere.

Sideløbende sker også en konsolidering af Mandag Morgens internationale aktiviteter. De er samlet i virksomheden Monday Morning Global Institute og omfatter bl.a. den grønne tænketank Sustainia.

"Ansættelsen af Lisbeth Knudsen skal ses som et vigtigt led i gennemførelsen af en ny strategi for Mandag Morgen – en strategi, der skal styrke såvel vores danske som internationale aktiviteter. Jeg ser store potentialer på det danske marked for en ny type vidensvirksomhed, der satser på at formidle løsninger på de komplekse udfordringer, vi konfronteres med, og hvor den intelligente journalistik spiller en vigtig rolle. Jeg anser Lisbeth Knudsen som en af landets ubestridt mest kompetente medieledere, og med hendes dybe indsigt i de kræfter, der former morgendagens samfund, er hun skræddersyet til at løfte den opgave," siger Mandag Morgens adm. direktør og ansv. chefredaktør, Erik Rasmussen, i meddelelsen om Lisbeth Knudsens ansættelse.

Mere bestyrelsesarbejde

Lisbeth Knudsen nåede således kun at være arbejdsløs i lidt over en måned, efter hun 30. september stoppede som adm. direktør for Berlingske Media og chefredaktør for Berlingske.

"Mandag Morgen repræsenterer noget originalt i mediebilledet, som jeg synes, det vil være spændende at være med til at sikre en stærk position, også i den digitale nutid og fremtid. Jeg har altid haft stor respekt for den vision og ambition, Erik Rasmussen har haft for Mandag Morgen. Virksomheden viser en alternativ vej både journalistisk og konceptmæssigt blandt medierne i Danmark. Det bør der være plads til. Vi skal skabe høj nytteværdi for både den private og offentlige sektors beslutningstagere. Det er interessant at arbejde med,” siger Lisbeth Knudsen om sit ny job, hvor hun vil referere til Erik Rasmussen.

Hun åbner samtidig op for, at hendes nye job kan kombineres med bestyrelsesposter.

"Jobbet vil samtidig efter min aftale med Mandag Morgen give mig mulighed for at realisere et personligt ønske om at kunne bidrage med mange års ledelseserfaring og alsidig viden om den digitale udvikling til et professionelt bestyrelsesarbejde i nogle spændende virksomheder og institutioner, som har stukket en føler ud, siden jeg forlod Berlingske Media for nogle uger siden," siger Lisbeth Knudsen.

Mandag Morgen beskæftiger i alt omkring 60 medarbejdere. Selskabet har været igennem et par hårde år økonomisk med underskud i 2013 og 2014, men forventer at komme ud med et pænt overskud for 2015, skriver mediet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs