MediaWatch

Borgen-analytiker og "perfektionist til fingerspidserne" fylder 50

Forfatter, journalist og politisk kommentator på Berlingske, Thomas Larsen, runder rund fødselsdag.

Den journalistiske karriere blev indledt på redaktionerne på det nu hedengange dagblad Det Fri Aktuelt samt Jyllands-Posten og siden Børsens Nyhedsmagasin. Det er imidlertid som politisk analytiker og kommentator på Berlingske gennem de seneste ti år, at journalist Thomas Larsen er blevet en velkendt stemme i den politiske dækning.

I dag fylder han 50 år, skriver Berlingske.

I sin omtale af fødselaren fremhæver Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, Thomas Larsens analytiske evner, professionalisme og gennemslagskraft over for læserne, men også, at det er den politiske analyse, der trækker, mere end administrative ledelsesopgaver. Det er baggrunden for, at Thomas Larsen efter en overgang at have haft ledelsesansvaret for Berlingskes politiske redaktion er vendt tilbage til rollen som kommentator på fuld tid på avisen.

Thomas Larsen betegnes desuden som en perfektionist, der ikke tager det let, når han tager fejl, som det skete, da han forudså, at Anders Fogh Rasmussen ville blive som statsminister i Danmark, men som bekendt fik job i Nato.

"Thomas Larsen er den type, der pisker sig selv med skorpioner, hvis det en sjælden gang skulle ske. For han er perfektionist til fingerspidserne. Kaster sig ud i spådomme og hurtige gætterier med betydelig større forsigtighed end de fleste andre kommentator-kolleger og -konkurrenter. Han lægger dertil afgørende vægt på sin uafhængighed. Og på at have et udstrakt kildenet i alle politiske lejre. Det har han, og det er stærkt medvirkende til at gøre ham til en kommentator, folk gerne vil læse," skriver Tom Jensen.

Thomas Larsen er uddannet journalist i 1988 og har udgivet en stribe bøger om nogle af de mest kendte erhvervsledere og politiske ledere i nyere tid, herunder Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Svend Auken, Anders Fogh Rasmussen, Mogens Lykketoft, Lars Løkke Rasmussen.

Desuden er han også medforfatter til bogen 'Amalienborg' og indtager ofte også kommentator-rollen, når det gælder kongehuset.

Privat er gift med journalisten Anne Lønstrup og far til fire.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs