MediaWatch

Thomas Larsen takker nej til nyt netværk

Politiske kommentatorer danner nyt netværk - men det bliver uden Berlingske Tidendes Thomas Larsen, der har sagt fra.

En gruppe politiske kommentatorer danner nu de deres eget netværk, skriver avisen.dk. Fredag mødes netværket første gang til middag - med statsminister Lars Løkke Rasmussen som "special guest star".

Gruppen består af politiske journalister, politiske redaktører, lederskribenter og en enkelt tidligere politiker, fortæller en af initiativtagerne, Lars Trier Mogensen, der er redaktør for dagbladet Politikens lederkollegium og selv politisk kommentator, til avisen.dk.

Berlingskes politiske redaktør og kommentator, Thomas Larsen, har dog takket nej til det nye netværk:

"Jeg synes det er en dårlig ide. Kommentatorer skal ikke danne netværk eller loger - tværtimod er deres fornemmeste opgave at afsøge virkeligheden og så danne deres egne analyser," siger Thomas Larsen til Avisen.dk, mens Lars Trier Mogensen ikke mener, der er noget fordækt ved at mødes:

"Der er intet lyssky ved, at folk, der har det tilfælles, at de er politiske kommentatorer, mødes. Det er en rolle, der er kommet for at blive, og det er de mest aktive politiske kommentatorer, der deltager. Og mange af dem, der kommer, er jo konkurrenter til daglig - så det er ikke indspist. Tværtimod," siger Lars Trier Mogensen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs