MediaWatch

DR henter ny chef hos Bibelselskabet

Generalsekretær i Bibelselskabet og tidligere redaktør på Kristeligt Dagblad skal forbedre DR's formidling af historie og tro.

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Generalsekretær i Bibelselskabet Morten Thomsen Højsgaard, bliver ny chef for DR Historie og Tro, hvor han får ansvaret for stoffet om historie og tro på tværs af platforme.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra DR.

Morten Thomsen Højsgaard er tidligere redaktør for kirke- og trosstoffet samt lederskribent ved Kristeligt Dagblad, og har de seneste fire år stået i spidsen for Bibelselskabet.

I DR skal han drive DR Kulturs ambitioner om at styrke tilbuddet til licensbetalerne, når det gælder formidlingen af historie og tro. Han skal samtidig indgå i ledelsesgruppen for DR Kultur.

Området DR Historie og Tro er nyoprettet og føjer religionsstoffet til det tidligere DR Historie. Chef for DR Historie Thomas Houkjær forlod tidligere i år stillingen for at blive projektchef for en ny DR-serie om Danmarks historie og i den forbindelse har den nye direktør for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen, valgt at lægge om.

"Der er store muligheder i at tænke de to stofområder sammen, og Mortens faglighed spænder over dem begge,” siger Tine Smedegaard Andersen i meddelelsen.

Morten Thomsen Højsgaard er uddannet ph.d. i religionssociologi fra Københavns Universitet, hvorfra han også er cand.mag. i kristendomshistorie og historie. Han har i offentligheden analyseret kirkelige og religiøse forhold som en af to studieværter på DR2 i programserien ’Tro om igen!’ og som forfatter til bogen ’Den tredje reformation. Fra statskristendom til google-buddhisme’, der kortlægger nye strømninger i danskernes religiøse liv og interesser. 

Morten Thomsen Højsgaard tiltræder den 1. marts 2015.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs