MediaWatch

DR henter ny chef hos Bibelselskabet

Generalsekretær i Bibelselskabet og tidligere redaktør på Kristeligt Dagblad skal forbedre DR's formidling af historie og tro.

Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Generalsekretær i Bibelselskabet Morten Thomsen Højsgaard, bliver ny chef for DR Historie og Tro, hvor han får ansvaret for stoffet om historie og tro på tværs af platforme.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra DR.

Morten Thomsen Højsgaard er tidligere redaktør for kirke- og trosstoffet samt lederskribent ved Kristeligt Dagblad, og har de seneste fire år stået i spidsen for Bibelselskabet.

I DR skal han drive DR Kulturs ambitioner om at styrke tilbuddet til licensbetalerne, når det gælder formidlingen af historie og tro. Han skal samtidig indgå i ledelsesgruppen for DR Kultur.

Området DR Historie og Tro er nyoprettet og føjer religionsstoffet til det tidligere DR Historie. Chef for DR Historie Thomas Houkjær forlod tidligere i år stillingen for at blive projektchef for en ny DR-serie om Danmarks historie og i den forbindelse har den nye direktør for DR Kultur, Tine Smedegaard Andersen, valgt at lægge om.

"Der er store muligheder i at tænke de to stofområder sammen, og Mortens faglighed spænder over dem begge,” siger Tine Smedegaard Andersen i meddelelsen.

Morten Thomsen Højsgaard er uddannet ph.d. i religionssociologi fra Københavns Universitet, hvorfra han også er cand.mag. i kristendomshistorie og historie. Han har i offentligheden analyseret kirkelige og religiøse forhold som en af to studieværter på DR2 i programserien ’Tro om igen!’ og som forfatter til bogen ’Den tredje reformation. Fra statskristendom til google-buddhisme’, der kortlægger nye strømninger i danskernes religiøse liv og interesser. 

Morten Thomsen Højsgaard tiltræder den 1. marts 2015.

Mere fra MediaWatch

Meta truer med at fjerne nyheder fra Facebook

Et amerikansk lovforslag, der skal stille medier stærkere i forhandlinger om betaling for nyhedsindhold på platforme som Facebook, får det sociale medieselskab til igen at true med at fjerne nyhedsartikler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs