MediaWatch

Sag om skjult kamera i skattely-dokumentar droppet

Der bliver ikke rejst tiltale mod journalist i DR’s Cavling-vindende dokumentar ’I Skattely’. DR og journalistens advokat mener, sagen vil få betydning fremover.

Justitsministeriet har endeligt besluttet, at der ikke skal rejses tiltale mod DR-journalisten Jeppe Gaardboe, der filmede skatterådgivere med skjult kamera i DR’s dokumentar-serie ’I Skattely’. Det skriver Journalisten.dk.

I DR er dokumentar-chef Steen Jensen glad for Justitsministeriets afgørelse. Både ham Tyge Trier, der var advokat for Jeppe Gaardboe, er overbeviste om, at sagen vil få betydning i forhold til fremtidige sager omkring brugen af skjult kamera.

Justitsminister skal afgøre sag om DR-dokumentar
"Vi er meget glade for afgørelsen. Ikke bare, fordi den afviser at tiltale Jeppe, men også fordi den slår fast, at optagelserne var berettigede, fordi det var i et ærinde, som var af væsentlig offentlig interesse," siger Steen Jensen til Journalisten.dk.

Skatterådgiveren Poul Juul var manden bag anmeldelsen, og han er utilfreds med afgørelsen. Han mener ifølge Journalisten.dk, at skjult kamera kan sidestilles med voldtægt.

Som MediaWatch tidligere har skrevet, så har sagen ifølge DR's advokat, Tyge Trier, drejet sig om 12 sigtelser vedrørende DR's research angående to chefer hos firmaet Anglo Corporate Services og en daværende partner hos advokatfirmaet Rønne & Lundgren, der i programmet gav tvivlsom skatterådgivning, der blev filmet skjult og brugt som dokumentation. Sigtelserne omhandler brugen af skjult kamera - om uberettiget at skaffe sig adgang til utilgængelige steder samt uberettiget at optage billeder og lyd.

"Betaler I sagsomkostninger for journalister, Berlingske?"

Cavlingvinder bliver redaktør på DR2

Nomineringer til graver-pris er klar

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs