MediaWatch

Nordmand skal være digital chef for Berlingske-aviser

Nyhedsredaktør og digital redaktør på den norske regionalavis Fædrelandsvennen bliver ny digital chef for de lokale medier i Midtjyske Medier.

Foto: PR/Midtjyske Medier

Midtjyske Medier vil sætte mere fart på den digitale forretningsudvikling og har ansat nordmanden Christian Stavik til opgaven som ny digital chef. Det skriver mediehuset i en pressemeddelelse.

Christian Stavik er uddannet journalist og kommer fra en stilling som nyhedsredaktør og digital redaktør for den norske regionalavis Fædrelandsvennen, der er ejet af Schibsted koncernen. Her har han bl.a. været med til at indføre betaling på online udgaven af Fædrelandsvennen og en omlægning af arbejdsgange og kultur i avisernes newsroom, skriver Midtjyske Medier.

“Med ansættelsen af Christian Stavik får vi en ualmindelig engageret og ambitiøs chef for vores digitale område. Han har den sjældne kombination af solid journalistisk erfaring og teknisk viden, og så er han brændende optaget af branchens muligheder og udfordringer,” siger ansvarshavende chefredaktør for Midtjyske Medier, Dorthe Carlsen, i meddelelsen.

Betaling kostede brugere

Christian Stavik, 36, indtræder i Midtjyske Mediers forretningsledelse og vil referere til Dorthe Carlsen.

Midtjyske Medier udgiver seks regionalaviser, herunder Århus Stiftstidende og Dagbladet Holstebro Struer, der var blandt de første lokale medier til at indføre abonnementsbetaling på nettet i slutningen af 2012.

I første omgang valgte Midtjyske en lufttæt betalingsmodel uden gratis artikler eller klik, der medførte en trafiknedgang på op mod 70 pct. i antallet af månedlige unikke brugere. I begyndelsen af i år ændrede mediehuset kurs og justerede konceptet, så det ligner Berlingske.dk's, hvor læserne får 10 gratis klik om måneden. 

Det er ikke første gang, at danske medier kigger mod Norge for digitale kræfter. Ekstra Bladet tog skridtet først med ansættelsen af norske Geir Terje Ruud i 2008, der kom fra en stilling som nyhedschef på Schibsteds største avis på nettet, VG. 

Christian Stavik tiltræder 1. januar 2015.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs