MediaWatch

Sportsredaktør er ny chefredaktør på BT

Berlingskes sportsredaktør, Flemming Fjeldgaard, afløser Anders-Peter Landert som chefredaktør på BT. Han stopper for at forfølge eget journalistisk projekt.

Foto: Erik Refner

Berlingskes sportsredaktør, Flemming Fjeldgaard, bliver ny chefredaktør for BT. Han afløser Anders-Peter Landert, der stopper efter mere end 11 år på avisen for at kaste sig over sit eget journalistiske projekt.

Det skriver BT i en pressemeddelelse.

“Med sin idérigdom, journalistiske tæft og evne til at få ting gennemført er Flemming Fjeldgaard den ideelle afløser for Anders-Peter Landert. Han er stærk på både det tabloide indhold og formidling, og han har en god fornemmelse for BT's kerneområder,” udtaler BT's ansvarshavende chefredaktør, Olav Skaaning Andersen, i pressemeddelelsen.

Skal øge digitale indtægter

Flemming Fjeldgaard har siden 2008 været medlem af BT's chefgruppe som redaktionschef for sportsredaktionen. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002, og før han blev sportsredaktør på BT, har han været ansat på Ritzaus Bureau, Jyllands-Posten, og Berlingske. På BT har han arbejdet både som praktikant, journalist og redaktionschef.

Han glæder sig til de nye udfordringer som chefredaktør.

"Jeg er fuldstændig overbevist om, at BT kan blive Danmarks største og mest dagsordensættende digitale
nyhedsmedie, og at vi kan skabe grundlag for øgede digitale indtægter og samtidig lave en sund forretning på en avis, som mange danskere lykkeligvis stadig henter i postkassen, i entréen eller i kiosken," udtaler han i pressemeddelelsen.

Rekrutterer fra sporten

Det er ikke første gang, at BT har fundet deres chefredaktør i sportens verden. Da Peter Brüchmann blev chefredaktør på BT i 2008, kom han fra en stilling som sportschef samme sted.

Også Olav Skaaning Andersen har en fortid i sporsjournalistikken. I 1999 var med til at lave dokumentarudsendelserne "Tavshedens Pris" om dopingmisbrug i international cykelsport, og i fire år var han chef for Ekstra Bladets sportsredaktion.

Afløseren for Flemming Fjeldgaard er endnu ikke fundet, oplyser BT.

Flemming Fjeldgaard tiltræder 1. oktober som chefredaktør på BT.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs