Pressenævnet sætter navne på ind- og udskiftninger til ny fireårig periode

Det uafhængige nævn har blandt andet fået ny formand, ligesom DR-etikchef er skiftet ind som ny repræsentant for den redaktionelle ledelse.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

En ny turnusperiode på fire år er indledt for Pressenævnet. I den forbindelse udløb de hidtidige beskikkelser af medlemmer i det uafhængige nævn, der træffer afgørelser i klager over medier, ved årsskiftet. Og nu er et nyt sæt medlemmer så udpeget, oplyser Pressenævnet på sin hjemmeside.

Udskiftning er der blandt andet på formandsposten, som højesteretsdommer Jens Kruse Mikkelsen indtager. Han har hidtil været stedfortræder for den hidtidige formand, Hanne Schmidt, der ligeledes er højesteretsdommer og har siddet på formandsposten siden 2013 og altså nu er trådt tilbage.

Ny stedfortræder for formand Jens Kruse Mikkelsen bliver Anne Louise Bormann, der siden 2005 har været dommer ved Østre Landsret og siden Højesteret.

Ud over skiftet i formandsskabet er Inger Bach, tidligere etikchef i DR, trådt tilbage som repræsentant for den redaktionelle ledelse – en post, hun har bestredet siden 2010. Hun er afløst af nuværende etikchef samme sted, Anja Lundberg Andersen.

Ligeledes er journalist Janni Pedersen, der som repræsentant for Dansk Journalistforbund har været stedfortræder i nævnet siden 2013, blevet afløst af Maria Becher Trier, journalist på fagbladet Folkeskolen.

I samme ombæring har TV 2 og DR byttet pladser, således det frem til 2023 er DR's repræsentant for den redaktionelle ledelse, der er medlem af nævnet, mens TV 2's ditto fungerer som stedfortræder, oplyser Pressenævnet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også