MediaWatch

Chefredaktør: Mediechefers løn og interesser skal frem i lyset

Der bør være større åbenhed om danske mediechefers økonomiske interesser for at styrke mediernes troværdighed, skriver Netavisen Pios chefredaktør i debatindlæg. Danske Medier er uenig.

Jens Jonatan Steen, chefredaktør, Netavisen Pio. | Foto: Helle Andersen

Gennemsigtigheden og åbenheden i Mediedanmark bør styrkes for at øge tilliden til danske medier, mener Jens Jonatan Steen, chefredaktør for Netavisen Pio. I et debatindlæg i Altinget argumenterer han for indførelsen af et hvervsregister, hvor mediechefernes løn- og pensionsforhold fremgår.

"Når man har magten over overskrifter, spalter og debatten i skurvognen, så må man også finde sig i at skulle bekende sine økonomiske interesser og oplyse om løn- og pensionsforhold," skriver Jens Jonatan Steen i debatindlægget, hvor han tilføjer, at det bør være et minimumskrav for mediecheferne at indgå i et hvervsregister, hvis man vil have del i mediestøtten.

I et replik til chefredaktørens indlæg skriver Danske Medier, brancheorganisation for de privatejede medier, at det presseetiske regelsæt og Pressenævnet sikrer både ordentlig journalistik og adgang til at klage. Derudover er de privatejede medier underlagt de samme oplysningsforpligtelser som andre privatejede medier.

Danske Medier frygter endvidere, at yderligere krav om offentliggørelse af mediechefernes lønninger risikerer at skade medievirksomhederne, som konkurrerer med det øvrige erhvervsliv om at rekruttere medarbejdere. At mere åbenhed skulle være en betingelse for mediestøtte ser Danske Medier ingen ræson i. Det skulle i givet fald gælde alle andre virksomheder, der modtager offentlig støtte, lyder det.

Spørgsmålet om øget åbenhed i toppen af mediebranchen var også et emne i 2017. Her bedyrede Venstre og Socialdemokratiet, at de ville kræve, at private nyhedsmedier kun kunne få del i støtten, hvis de lagde cheflønningerne frem. Det endte dog med, at kravet ikke kom til at indgå i betingelserne for at modtage mediestøtte.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs