MediaWatch

Pressenævnet kritiserer to medier for manglende forelæggelse

Finans.dk og Ingeniøren har fået kritik fra Pressenævnet for ikke at have givet parter tilstrækkelig mulighed for at komme med modsvar på kritiske udsagn.

Screenshot fra Pressenævnets hjemmeside
Foto: Screenshot fra Pressenævnets hjemmeside

To artikler fra foråret udløser kritik fra Pressenævnet – begge for ikke at høre en kritiseret part.

Ingeniøren satte i februar kritisk lys på byggeriet af den nye Metro i København og entreprenørens opfyldelse af sine kontraktmæssige forpligtelser. Entreprenøren har efterfølgende klaget over en række kritiske udsagn i to artikler om byggeriet, som selskabet ikke fik mulighed for at forholde sig til inden publicering. Det giver Pressenævnet enreprenøren medhold i.

"Det påhvilede derfor Ingeniøren at kontrollere, at de krænkende oplysninger om [klagers] misligholdelse af sine kontraktmæssige forpligtelser var korrekte. Da der ikke foreligger dokumentation for de seks udsagn, og da [klager] ikke fik mulighed for at kommentere på oplysningerne, udtaler nævnet kritik af Ingeniøren for at bringe de krænkende udsagn," skriver Pressenævnet.

I slutningen af april bragte Finans.dk, i samarbejde med FinansWatch og ITWatch, en artikel om en iværksætters selskabskonstruktion, der fik kritiske ord med på vejen fra to ekspertkilder - udsagn som iværksætteren imidlertid ikke fik forelagt forud for publiceringen. Efter offentliggørelsen opdaterede Finans.dk artiklen med en beklagelse i begyndelsen af maj, men ikke som en ny selvstændig artikel, og det får Pressenævnet til at skride til kritik.

"På denne baggrund og uanset, at Finans.dk efter offentliggørelsen bragte en beklagelse, udtaler nævnet kritik af, at oplysningerne blev bragt uden forelæggelse for [klager] forud for artiklens offentliggørelse, således at [Klager] havde haft mulighed for at kommentere oplysningerne," skriver nævnet i afgørelsen.

Pressenævnet har i alt behandlet 13 klagesager indtil videre i november. De 11 øvrige har ikke udløst kritik.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere