MediaWatch

Morten Svith vinder Erhvervsjournalistprisen

Journalist på Århus Stiftstidende løb med prisen som årets erhvervsjournalist blandt i alt fem nominerede projekter.

Foto: Søren Bidstrup/Berlingske Media

Morten Svith, journalist på Århus Stiftstidende, bliver tildelt årets udgave af Erhvervsjournalistprisen, der uddeles af Aalund.

Han vinder prisen for sin afdækning af problematiske forhold i Aarhus Kommune. Morten Svith vandt tidligere på måneden Spadestikprisen, der hylder lokal og regional journalistik, og var desuden blandt de nominerede til Cavling-prisen.

"Artikelserien har blotlagt vennetjenester, magtmisbrug og uærlighed i Natur- og Vejservice og Center for Byens Anvendelse i Århus Kommune. Afsløringerne viser karakteren af disse afdelingers samarbejde med leverandører. Sviths afsløringer har kostet to chefer, herunder kommunens tekniske direktør, jobbet. Sagen bliver undersøgt af politiet og indgår i den kommunale valgkamp i Århus. Sviths artikelserie er samtidig et godt eksempel på, at den lokale erhvervsjournalistik i høj grad har en vigtig funktion og en eksistensberettigelse," lød det i begrundelsen for nomineringen af Morten Svith.

Journalisten erklærede sig selv "helt vildt overrasket" over at modtage prisen, da den blev overrakt.

Fem nominerede projekter

Der var i alt fem nominerede til Erhvervsjournalistprisen, der er stiftet af analyseinstituttet Aalund og er blevet uddelt siden 2015. De øvrige fire nominerede projekter var fra Berlingskes artikelserie "Diktaturets Danske Bank" af Eva Jung, Simon Bendtsen og Michael Lund, samt DR’s Niels Fastrup og Thomas G. Svaneborg for afdækningen af Skats fejlagtige udbetalinger af udbytteskat, Jan Lamhauge fra Kringvarp Føroya for tv-dokumentaren om Eik Bank, og bogen ”Vestas – Verdensmester for enhver pris” skrevet af Birgitte Dyrekilde og Johan Christensen.

Erhvervsjournalistprisen gik senest til journalist Jakob Skouboe, redaktør på ITWatch, for bogen "OW Bunker: Insidernes fortælling om det dramatiske kollaps". Første prismodtager var journalisten Niels Sandøe for bogen "Andre Folks Penge", der var skrevet sammen med Thomas Svaneborg.

De fem nominerede blev udpeget af et nomineringsudvalg, mens vinderen blev fundet ved afstemning blandt 470 erhvervsjournalister.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere