MediaWatch

Politikere får kritik for smagsdommeri i medieforlig

Medierne Danwatch og Tjekdet får blandt andre øremærket penge i det nye smalle medieforlig, og det er et problem, mener bl.a. Transparency International. Socialdemokratiets medieordfører anser det ikke for problematisk.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

I nogle af punkterne i medieforliget er armslængdeprincippet gået fløjten, fordi der uddeles millioner til bestemte organisationer. Det mener Jesper Olsen, formand for Transparency International, og Peter Orry, ansv. chefredaktør for Jysk Fynske Medier. Det skriver Altinget Kultur.

I aftalen får Danwatch og Tjekdet hver 6,5 millioner kroner årligt, og foreningen Digitalt Ansvar får tre mio. kr. årligt. Desuden afsættes der fem mio. kr. til et nyt center for lokal graverjournalistik på DMJX.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs