MediaWatch

Revisionshuse ser revner i Skatteministeriets præmis for at fjerne momsfritagelse

Tv-distributører står til at skulle betale flere hundrede mio. kr. i moms som følge af lovforslag under behandling. Revisionshuset Deloitte mener, at ministeriets tolkning af EU-dom er ”søgt”, mens KPMG-partner er ”meget skeptisk” og peger på, at andre EU-lande ikke vil ændre regler efter dommen.

Foto: Joachim Adrian/Politiken/Ritzau Scanpix

Det har vakt bred kritik fra kulturbranchen, at regeringen vil fjerne momsfritagelsen på kunstnerisk virksomhed i kølvandet på en EU-dom mod rumænske rettighedsforvaltere - og nu sår revisionshusene KPMG og Deloitte også tvivl om Skatteministeriets tolkning af dommen.

Flemming Lind Johansen, partner hos KPMG Acor Tax, blev i begyndelsen af februar indkaldt af Skatteudvalget til at redegøre for, hvordan andre EU-lande har handlet som følge af EU-dommen. Det skete under en høring om lovforslaget, der fra 2023 ifølge regeringens udregninger vil betyde en årlig merbetaling på 260 mio. kr. for tv-distributører.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Øgede krav til søgemaskiner trådt i kraft

Markedsføringsloven er blevet revideret. ”Ændringerne af markedsføringsreglerne vil blandt andet gøre det lettere for forbrugerne at navigere på de digitale markeder,” siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs