MediaWatch

Samlet kulturbranche i opråb til regeringen: Drop moms på rettigheder

265 medunderskrivere fra film-, tv-, musik- og den øvrige kultursektor kritiserer regeringens planer om at lægge moms på kunstnerisk virksomhed, herunder rettighedsvederlag, som de mener, bør streges fra lovforslag.

Efter drænende coronanedlukninger vil et lovforslag, som sætter momsbetaling på kunstnerisk virksomhed, være et spark i mellemgulvet på en kulturstand i knæ, skriver Politiken på baggrund af et debatindlæg fra 265 store og små aktører i medie- og kulturindustrien.

Momsbetalingen vil bl.a. gælde rettighedsvederlag og vil have vidtrækkende konsekvenser, lyder kritikken.

"Effekten af dette forslag er, at der bliver trukket 25 procent fra kunstnernes indtægter, når det gælder rettigheder, og det har altså en konsekvens for mange," siger Nikolaj Scherfig, formand for danske dramatikere til Politiken.

Han er medunderskriver på debatindlægget sammen med bl.a. adm. direktør i Nordisk Film Allan Hansen, Anders Kjærhauge, adm. direktør i Zentropa, direktør i Producentforeningen Jørgen Ramskov, Nikolaj Scherfig, formand i Danske Dramatikere og Christina Rosendahl, forperson i Danske Filminstruktører.

Flere organisationer som Danske Mediedistributører, Danske Forlag og Koda har gennem længere tid kritiseret forslaget, som altså nu får endnu flere stemmer på banen.

Forslaget går i lovbehandling 2. december og vil ifølge Danske Mediestributører resultere i dyrere tv-pakker, som vil give færre tv-kunder og det vil igen trække penge ud af det økonomiske kredsløb i tv-branchen.

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs