MediaWatch

SF vil have forhandlinger om offentlighedsloven på bordet nu

Partiet har fået nok af regeringens "nøleri" i forhold til offentlighedsloven og kræver nu, at jutitsminister Nick Hækkerup indleder forhandlinger om lempelser. Der sker snart noget, lyder løftet fra Justitsministeren.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Siden februar 2021 har Socialistisk Folkeparti haft flertal bag et forslag, der pålagde regeringen at indkalde til forhandlinger om lempelser af offentlighedsloven. Men, der er endnu ikke sket noget, og nu har SF's gruppeformand mistet tålmodigheden med regeringen, skriver Berlingske.

"Det er nøleri, og jeg kan kun tolke det som, at ministeren har en uvilje over for forandringer, der vil give større åbenhed og gennemsigtighed, og kan han forhale det, så gør han det," siger Karina Lorentzen Dehnhardt til avisen og kræver, justitsministeren Nick Hækkerup (S) indkalder til forhandlinger nu om offentlighedsloven.

Selvom SF nu taler med store bogstaver, afviser Karina Lorentzen Dehnhardt dog, at støttepartiet dermed truer med at trække tæppet væk under ministeren eller regeringen på spørgsmålet om offentlighedsloven, skriver Berlingske. Både Enhedslisten og Venstre støtter op om at få sat gang i forhandlingerne, og medieordfører Jan E. Jørgensen (V) håber, det kan ske allerede inden sommeferien.

Som minimum vil SF have "gjort noget" ved den omdiskuterede ministerbetjeningsregel, der blev indført med stramningen af offentlighedsloven i 2013, og som bl.a. giver mulighed for at undtage korrespondancer og dokumenter, der udveksles mellem et ministeriums departement og dets underordnede myndigheder fra aktindsigt.

Enhedslisten vil ændre offentlighedsloven

Mere fra MediaWatch

Aller Media lukker magasinet Dossier

Dossier lukker og slukker efter seks år. Det skyldes ifølge chefredaktør økonomi og udfordringer med bl.a. stigende papirpriser. For mindre end et år siden lukkede Aller også Modemagasinet In efter 35 år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs