MediaWatch

Enhedslisten vil ændre offentlighedsloven

Enhedslisten vil fremsætte sit eget lovforslag, der skal ændre offentlighedsloven og give mulighed for at få adgang til bestemte oplysninger. Forslaget kommer i kølvandet på sagen om slettede sms'er i Statsministeriet.

Foto: Marcus Emil Christensen/Ritzau Scanpix

Enhedslisten vil fremsætte sit eget lovforslag, der skal ændre offentlighedsloven i kølvandet på sagen om de slettede sms'er i minksagen.

Det fortæller partiets politiske ordfører Mai Villadsen til Jyllands-Posten.

"Der sker rigtig meget lige nu, som slår skår i befolkningens tillid til deres politikere, og det synes jeg er meget alvorligt for demokratiet. Derfor bliver vi nødt til at genoprette den tillid med mere åbenhed og ved at gøre op med lukkethedskulturen, som eksisterer på Christiansborg,« siger Mai Villadsen til avisen.

Enhedslisten vil ændre den offentlighedslov, der regulerer, hvilke notater, mails og sms'er ministerier har pligt til at udlevere, og I 2013 blev loven skærpet af SRSF-regeringen, Venstre og De Konservative, så adgangen til dokumenter blev begrænset.

Det vil Enhedslisten lave om, så det igen bliver muligt at få aktindsigt i papirerne til en minister, kalenderoplysninger og korrespondancer mellem ministerier og faglige styrelser.

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs