MediaWatch

Radikale sætter streamingafgift højt i kommende medieforhandlinger

Streamingtjenester skal pålægges et streamingbidrag frem for en investeringsforpligtelse, mener medieordfører fra De Radikale, der ikke udelukker en løsning med begge dele.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Radikale Venstre tror, at medieforhandlingerne vil munde ud i indførelsen af en streamingafgift, og partiet ønsker, det skal ske i form af et kontant bidrag fra streamingtjensterne frem for en investeringsforplgtelse. Det siger partiets medieordfører Zenia Stampe til Altinget.

"Diskussionen om et streamingbidrag kommer til at fylde meget (i medieforhandlingerne, red.), og det er især med fokus på, om det skal være et streamingbidrag eller en investeringsforpligtelse. For os er det et højt bidrag, men det kan godt suppleres af en investeringsforpligtelse," lyder det fra Zenia Stampe, der har svært ved at se et bredt medieforlig for sig, hvis de borgerlige partier modsætter sig et streamingbidrag.

Ifølge Venstres medieordfører Jan E. Jørgensen afhænger partiets opbakning til en streamingafgift bl.a. af, om partiet kan komme igennem med et ønske om at brede den digitale nulmoms ud til andre medietyper end nyhedsmedier.

Dansk Folkeparti har tidligere fremsat et forslag, der går på en investeringsforpligtelse på fem pct. for streamingtjenesterne.

Flere lande i EU har allerede indført forskellige modeller for at sikre, at internationale streamingtjenester bidrager til lokal medieproduktion og -indhold.

Streamingafgift eller investeringspligt? Sådan ser modellerne ud i 5 andre EU-lande 

Debat: Dansk film har brug for bidrag fra streamingtjenester

Dansen om streaminggiganternes bidrag til dansk indhold er i gang 

Mere fra MediaWatch

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs