MediaWatch

Streamingafgift eller investeringspligt? Sådan ser modellerne ud i 5 andre EU-lande

En række andre lande i EU har allerede bestemt, at streamingtjenester skal bidrage til lokal indholdsproduktion. Modellerne er vidt forskellige fra land til land, og ifølge medieanalytiker Claus Bülow giver det ikke mening at kopiere nogen af modellerne direkte til Danmark. Få et overblik over fem landes måde at gribe det an på her.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvordan og hvorledes, udenlandske streamingtjenester skal forpligtes til at lægge penge tilbage i dansk indholdsproduktion, bliver et af de centrale emner i de kommende medieforhandlinger.

Flere andre EU-lande har allerede gjort øvelsen de seneste år, og det er der kommet meget forskelligartede modeller ud af. Nogle lande har indført en forpligtelse til at investere en vis procentdel af omsætningen i lokalt indhold, nogle har indført en afgift, som indbetales til en national filmfond, og andre har indført kombinationer af de to.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs