MediaWatch

Streamingafgift eller investeringspligt? Sådan ser modellerne ud i 5 andre EU-lande

En række andre lande i EU har allerede bestemt, at streamingtjenester skal bidrage til lokal indholdsproduktion. Modellerne er vidt forskellige fra land til land, og ifølge medieanalytiker Claus Bülow giver det ikke mening at kopiere nogen af modellerne direkte til Danmark. Få et overblik over fem landes måde at gribe det an på her.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvordan og hvorledes, udenlandske streamingtjenester skal forpligtes til at lægge penge tilbage i dansk indholdsproduktion, bliver et af de centrale emner i de kommende medieforhandlinger.

Flere andre EU-lande har allerede gjort øvelsen de seneste år, og det er der kommet meget forskelligartede modeller ud af. Nogle lande har indført en forpligtelse til at investere en vis procentdel af omsætningen i lokalt indhold, nogle har indført en afgift, som indbetales til en national filmfond, og andre har indført kombinationer af de to.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs