MediaWatch

Radikale foreslår ændringer af offentlighedsloven

Offentlighedsloven skal ændres til en "åbenhedslov", mener Radikale Venstre, der bl.a. vil have ministerbetjeningsreglen afskaffet og et klagenævn for aktindsigt oprettet.

Radikale Venstre med partileder Sofie Carten Nielsen i spidsen vil have ændret offentlighedsloven og forbedre sagsbehandling af aktindsigter | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Radikale Venstre fremsætter i et udspil flere konkrete ændringsforslag til offentlighedsloven, skriver B.T., der har fået indsigt i forslaget.

Ifølge partiet skal offentlighedsloven ændres til en "åbenhedslov" og det skal bl.a. ske ved at afskaffe den udskældte ministerbetjeningsregel og ved at oprette et klagenævn for sager om aktindsigt, der skal sikre en ensartet praksis i ministerierne.

"Der er utrolig meget information, som er helt reel og vigtig for offentligheden at få indsigt i, men som vi må konstatere, at vi ikke kan få med den nuværende lovgivning," siger politisk leder for Radikale Venstre, Sofie Carsten Nielsen, til B.T.

Hun siger videre, at holdningen til en ændring af offentlighedsloven vil spille ind på, om Radikale Venstre vil pege på en blå eller rød regering efter et valg.

Offentlighedsloven har løbende været genstand for kritik og både Danske Medier og Dansk Journalistforbund har krævet lige så løbende ændringer - lige som Ytringsfrihedskommissionen har anbefalet en revision. I foråret kom der grøde i den politiske vilje til at genbesøge lovgivningen, efter Venstre meldte sig klar til at give den et servicetjek.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs