MediaWatch

Komponister: Public service-kontrakt skal sikre kønsbalance i DR's musikudbud

DR's public service-kontrakt skal forpligte huset på at arbejde for en mere ligelig kønsfordeling i musikformidlingen, mener komponistforeningen, DJBFA. Politikere er delte.

Kvindelige artister som her Drew Sycamore ved årets P3 Guld fylder en fjerdedel på DR's kanaler i dag - det skal politikerne forpligte DR til at rette op på, mener komponistforening | Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

DR's public service-kontrakt skal sikre et opgør med den skæve kønsfordeling i DR's musikudbud, hvor mandlige artister i dag fylder tre fjerdedele. Sådan lyder opfordringen fra foreningen for komponister og sangskrivere, DJBFA, skriver  Politiken.

"Når det bliver skrevet ind i en kontrakt, er det en mere holdbar og langsigtet løsning. Det kræver altså aktiv handling at rette op på kønsskævvridningen," siger DJBFA’s forkvinde, Anna Lidell, til avisen.

På Christiansborg er medieordførerne fra både Socialdemokratiet og Radikale Venstre åbne over for tanken, mens Venstres Jan E. Jørgensen er kritisk og ikke tilhænger af kvote-tanken, men siger, at det må være kvaliteten, der tæller.

Public service-kontrakten mellem Kulturministeriet og DR udformes på baggrund af en kommende medieaftale, som ventes færdigforhandlet i det nye år. Hvornår regeringen præsenterer sit medieudspil og skyder forhandlingerne i gang er uvist.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs