MediaWatch

Nu er både S og V klar til at tage offentlighedsloven på værksted

Regeringen er villig til at drøfte offentlighedsloven med Venstre, som ikke længere er modstander af en ændring af loven. Danske Medier hilser udviklingen velkommen og står klar med en ønskeliste til en ny offentlighedslov.

V-formand Jakob Ellemann-Jensen, direktør i Danske Medier, Louise Brincker, og justitsminister Nick Hækkerup (S). | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den største politiske forhindring mod en ændring af offentlighedsloven ser ud til at være glattet ud nu, hvor regeringen har takket ja til Venstres opfordring til at kigge nærmere på loven.

V-formand Jakob Ellemann-Jensen siger i et interview i Berlingske i dag, at coronakrisen har vist, at offentlighedsloven er klar til at komme på værksted.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs