MediaWatch

Rapport: Ét af fire norske medier har anmeldt trusler og chikane

Ét ud af fire medier i Norge har i løbet af de seneste tre år politianmeldt chikane, trusler eller voldssager, viser ny rapport. Den viser også, at flere journalister undgår at skrive om emner, der kan udløse stærke reaktioner.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En ny rapport i Norge fra landets journalistforbund viser, at norske journalister ikke tør anmelde sager om chikane og overfald. Det skriver Journalisten på baggrund af en artikel i det norske fagblad.

Af rapporten fremgår det også, at flere journalister afholder sig fra historier, der kan udløse stærke reaktioner, og at ét ud af fire medier har politianmeldt trusler, chikane og voldssager i løbet af de seneste tre år.

Konkret har 15 medieredaktioner anmeldt 62 sager fra 2018 til 2021. Ud af de 62 sager er der fire af mediernes redaktører, der ikke ved, om deres i alt 26 anmeldelser har ført til retsforfølgelse, og af de resterende 36 anmeldelser viser undersøgelsen, at er kun 7 har resulteret i retsforfølgelse, skriver Journalisten.no.

Rapporten er bestilt af Ytringsfrihedskommissionen, der er en del af det norske kulturministerium.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs