MediaWatch

Ekstra Bladet vil se nærmere på proces omkring påståede sexkrænkere

Avisen vil ifølge ansv. chefredaktør Henrik Qvortrup se nærmere på de retsikkerhedsmæssige aspekter af #metoo-bevægelsen, efter bl.a. tv-vært Jes Dorph-Petersen har fastholdt kritik af processen bag hans afskedigelse på TV 2.

Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix

Det er nu mere end et år siden, tv-vært Sofie Linde fik sparket døren til debatten om seksuelle krænkelser i mediebranchen ind for alvor. Det har ført til flere afskedigelser i branchen, bl.a. af TV 2-værterne Jens Gaardbo og Jes Dorph-Petersen, hvoraf sidstnævnte siden vinter har fastholdt en kritik af forløbet, der førte til hans afskedigelse.

Ifølge Jyllands-Posten har Ekstra Bladets chefredaktør, Henrik Qvortrup, planer om, at avisen skal sætte fokus på netop dén proces, som de påståede krænkere skal igennem og forløbet på en arbejdsplads, når krænkelsessager håndteres.

"Der har været masser af problemer med sexkrænkelser, men det er ikke det samme som, at man ikke skal se kritisk og uhildet på, hvordan de beskyldte mænd bliver behandlet(...) Vi skal måske se nærmere på, hvad det så er for en proces, der finder sted," siger Henrik Qvortrup til Jyllands-Posten, dog uden at konkretisere, om der allerede er en artikelserie på vej.

Dokumentar om TV 2 på vej

Der er i forvejen kun sat et midlertidigt punktum for vinterens #metoo-bølge i den danske medie- og kulturbranche.

I løbet af de næste par måneder forventes en dokumentar om krænkelser på TV 2 endeligt at få premiere, efter en længere forløb der kulminerede i, at TV 2 valgte at droppe arbejdet på dokumentaren selv og sende projektet videre til en tredjepart, fordi det viste sig, at TV 2 selv ville få en hovedrolle i afdækningen.

Impact TV har samlet stumperne af dokumentaren op og er nu ved at lægge sidste hånd på projektet, der bliver vist på bl.a. Discoverys platforme, og som ifølge MediaWatchs oplysninger bliver i fire afsnit.

Samtidig er der ved at blive gennemført en større advokatundersøgelse af seksuelle krænkelser og chikane gennem årtier i DR's Pigekoret, der også forventes at blive afsluttet og offentliggjort i efteråret.

DR forventer advokatundersøgelse om Pigekoret vil koste 5-10 millioner

DR har fået 120 indberetninger i advokatundersøgelse om Pigekoret

#Metoo-dokumentar om TV 2 bliver vist hos flere medier

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs