MediaWatch

Journalistforbund kalder reformudspil urimeligt for nyuddannede

Regeringens ønske om at skære i dagpengesatsen får kritik fra Dansk Journalistforbund, der afviser, det vil få nyuddannede hurtigere i arbejde.

Foto: Jacob Nielsen/Ritzau Scanpix

Regeringens reformudspil, der indebærer en reduceret dimittendsats for nyuddannede uden børn, er baseret på en fejlagtig formodning om, at dimittenderne ikke ønsker at komme i arbejde, mener Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund og Arbejdsløshedskassen for Journalistik, Kommunikation & Sprog (AJKS) i Journalisten.

"I AJKS er vores oplevelse, at dimittenderne er sultne på at komme ud på arbejdsmarkedet. Den sult bliver ikke større af, at de har færre penge," siger Tine Johansen til fagbladet.

Hun påpeger, at den procentmæssige ledighed blandt nyuddannede i øvrigt er faldet sammenlignet med for et årti siden.

Udspillet indebærer, at hvis nyuddannede uden børn ikke kommer i arbejde direkte efter studietiden, kan de se frem til en dagpengesats på 9500 kr. om måneden før skat - et fald på 4000 kr. - hvis det står til regeringen.

I regeringens udspil lægges der i øvrigt også op til, at halvere perioden nyuddannede kan få dagpenge i, så det fremover kun er ét år.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs