MediaWatch

SF søger stramninger i EU-regulering af store techselskaber

EU-kommissionen skal have hurtigere udrykningstid på overtrædelser af konkurrenceregler for det digitale marked og skal udgive en årlig statusrapport over den digitale økonomi, hvis det står til SF's EU-parlamentariker.

Foto: Mikkel Hørlyck/Ritzau Scanpix

EU har en "gylden mulighed" for at lappe et gabende hul i reguleringen af det digitale marked og de store techkoncerner med lovpakken Digital Markets Act (DMA), som lige nu er på vej gennem unionens langsommelige lovproces. Sådan lyder budskabet i et debatindlæg i Altinget fra europaparlamentariker Kira Marie Peter-Hansen (SF), der arbejder på at få vedtaget en række stramninger til DMA-retsakten.

Hun er ordfører for partigruppen De Grønne på ændringsforslag til retsakten, som aktuelt bliver behandlet i EU-Parlamentet, og vil bl.a. foreslå, at EU-Kommissionens reguleringsmuskler skal være større, at Kommissionen skal kunne sanktionere lovovertrædelser hurtigere end i dag, samt at den årligt skal lave en statusrapport på den digitale økonomi.

"På den måde kan vi årligt holde hånd i hanke med techgiganterne og holde emnet på den politiske dagsorden, hvor det hører til," skriver hun i Altinget.

Hendes danske kollega Morten Løkkegaard forklarede tidligere på ugen til MediaWatch, at han forsøger at samle støtte til et andet sæt ændringsforslag til den store DMA-lovpakke, der bl.a. skal sikre medier mod repressalier fra techkoncerner med store digitale platforme, hvis de kræver betaling for brug af nyhedsindhold. Desuden vil han have publicisters kollektive forhandlingsret indskrevet i lovpakken.

EU-Parlamentet vil sikre medier kollektiv forhandlingsret med techkoncerner 

Mere fra MediaWatch

Yousee-ejer skyder gang i historisk it-projekt

Nuuday sætter nu gang i et fireårigt digitalt transformationsprojekt, der kommer til at stå koncernen i en milliard kroner. Op mod 80 pct. af de gamle systemer fra TDC-tiden skiftes ud. Investeringen skal sikre Nuudays digitale udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs