MediaWatch

EU-Parlamentet vil sikre medier kollektiv forhandlingsret med techkoncerner

Mediers mulighed for at forhandle kollektivt med techselskaber er essentiel at få inkluderet i EU's store digitale lovpakke, DMA, mener EU-parlamentariker Morten Løkkegaard, der håber, at kulturministeren vil støtte aktuelle ændringsforslag til lovpakken, der skal bane vej for rettigheden.

Foto: Andreas Merrald/Ritzau Scanpix

Skal Danmarks kollektive forhandlingsmodel rigtigt batte, når medier skal trække tov med nogle af klodens største selskaber om betaling for brug af deres nyhedsindhold, er der brug for så meget opbakning som muligt. Derfor skal de kollektive forhandlingsprincipper indskrives i EU's lovpakke for digitale markeder.

Sådan lyder det fra EU-parlamentariker Morten Løkkegaard i forlængelse af en række aktuelle ændringsforslag, der er blevet stillet i EU-Parlamentet i forbindelse med behandlingen af lovpakken Digital Market Acts, DMA, der blev præsenteret af EU-Kommissionen i december 2020.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Lindhardt og Ringhof opkøbte hos konkurrent, årsregnskaber viser tilbagegang i tv-branchen og jobskifte var der mange af i uge 32. Dét og meget mere kan du læse mere om i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs