MediaWatch

Techkommission udvider bemandingen

Djøfs TechDK Kommission opruster med 13 nye medlemmer og ny analytisk næstformand i skikkelse af kommunikations- og analysechef i Digitalt Ansvar.

Erhvervskvinden Stine Bosse har siden etableringen af Djøfs TechDK Kommission stået i spidsen som formand for arbejdet. | Foto: Emma Sejersen/Ritzau Scanpix

Arbejdet i Djøfs techkommission, som siden 2019 har set nærmere på udfordringerne i forbindelse med teknologisk udvikling og sociale medier, får tilført nye kræfter til arbejdet med 13 nye medlemmer og en ny analytisk næstformand i Digitalt Ansvar, Ask Hesby Krogh. Det skriver Altinget på baggrund af en pressemeddelelse fra Djøf.

Nu består Djøfs TechDK Kommission af 27 forskere, erhvervsfolk og debattører, hvor Ask Hesby Krogh skal lede arbejdet med anbefalinger til, hvordan politikere kan regulere og udvikle teknologien. Ifølge formand Stine Bosse er den første opgave for det nye hold at rådgive og gå ind i debatten om regeringens 35 forslag til bl.a. at regulere sociale medier og techselskaber, som blev præsenteret i august.

"Djøfs TechDK Kommission er i sine to første år lykkedes med at fyre op under debatten om nogle af de etiske, økonomiske og regulative dilemmaer, som BigTech rejser. Og politikerne har lyttet og taget fat på lovarbejdet og diskussionerne om, hvordan vi bruger teknologi til borgernes fordel frem for at lade os styre af den, så vi sikrer et samfund i balance. Men der er fortsat masser at tage fat på. Og derfor har vi fået endnu flere gode kræfter med ombord," udtaler Stine Bosse i meddelelsen.

Regeringen vil have mere kontrol med techvirksomheder i nyt udspil 

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs