MediaWatch

Analyse finder tegn på polarisering i politikeres Facebook-brug

En undersøgelse af danske politikeres deling af nyheder på Facebook viser tegn på en voksende polarisering og opbyggelse af ekkokamre, som bekymrer forskere.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Andelen af nyhedsartikler, der bliver delt af mere end én dansk politiker på Facebook er faldet fra 11 pct. til seks pct. inden for de sidste fem år. Det viser en ny kortlægning af 102.646 Facebook-opslag fra 2016-2021, som bureauerne Common Consultancy og Analyse & Tal har lavet for Fagbladet 3F.

Det er et potentielt demokratisk problem, da det dalende tal kan ses som en indikator for en voksende polarisering og opbyggelsen af såkaldte ekkokamre på den sociale medieplatform, som kan have negative konsekvenser for den offentlige samtale, lyder det fra bureauerne bag undersøgelsen.

"Vi risikerer at få en opsplitning, hvor partierne udvælger nyhedshistorier, der passer i deres verdensbilleder og er med til at skabe mere lukkede diskussionsmiljøer," siger Eske Vinther-Jensen, direktør i Common Consultancy, til Fagbladet 3F og tilføjer, at danske politikere deler omkring 12.000 nyhedsartikler om året.

Joy Mogensen bekræfter: Medieforhandlingerne skydes i gang i år 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs