MediaWatch

Danske Medier har enkelte betænkeligheder ved lovforslag der skal beskytte whistleblowere

Organisation for private medier ser flere lyspunkter i udspillet til lov om beskyttelse af whistleblowere, som er blevet sendt i høring. Men der advares bl.a. mod at gøre beskyttelsen betinget af, hvordan whistleblowere indberetter forhold, fordi det kan begrænse ytringsfriheden, lyder det.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Det bliver overordnet set mødt med ros fra organisationen Danske Medier, at regeringen nu har spillet ud med et forslag til en lov, der skal beskytte whistleblowere. Det fremgår et høringssvar fra Danske Medier.

Lovforslaget udspringer af det såkaldte whistleblowerdirektiv vedtaget i EU, som skal være implementeret i Danmark inden årets udgang. Og selvom Danske Medier ser positive takter i lovforslaget, herunder at regeringen har til hensigt at sikre "en sammenhængende ramme for beskyttelse af whistleblowere i dansk ret", der går videre end de minimumskrav, som EU-direktivet opstiller, så er der også en række punkter, "der giver anledning til betænkeligheder"," skriver organisationen i høringssvaret.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs