MediaWatch

Kulturministeriet ruller whistleblower-ordning ud

Som et led i etableringen af whistleblower-ordninger i statens institutioner har Kulturministeriet nu også fået en ordning, der dækker departement og 21 institutioner under ministeriet.

Kulturminister Joy Mogensens resortområde får whistleblowerordning. | Foto: Anthon Unger

Kort før deadline har Kulturministeriet etableret en whistleblowerordning. Det sker i forlængelse af regeringens beslutning om at rulle whistleblower-ordninger ud for alle statslige myndigheder og institutioner med deadline 1. november 2020. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Formålet er i højere grad at få fejl og forsømmelser i den offentlige sektor frem i lyset og håndteret. Kulturministeriets ordning dækker ud over departementet i alt 21 institutioner under ministeriet, herunder Slots- og Kulturstyrelsen, Dansk Sprognævn og Det Danske Filminstitut.

Både nuværende og tidligere ansatte kan indberette via ordningen. Henvendelser håndteres af ministeriet HR-afdeling og kan fx dreje sig om overtrædelser af væsentlige interne retningslinjer, lovbrud eller grove personrelaterede konflikter på arbejdspladsen, skriver ministeriet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs