MediaWatch

Kulturministeriet ruller whistleblower-ordning ud

Som et led i etableringen af whistleblower-ordninger i statens institutioner har Kulturministeriet nu også fået en ordning, der dækker departement og 21 institutioner under ministeriet.

Kulturminister Joy Mogensens resortområde får whistleblowerordning. | Foto: Anthon Unger

Kort før deadline har Kulturministeriet etableret en whistleblowerordning. Det sker i forlængelse af regeringens beslutning om at rulle whistleblower-ordninger ud for alle statslige myndigheder og institutioner med deadline 1. november 2020. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Formålet er i højere grad at få fejl og forsømmelser i den offentlige sektor frem i lyset og håndteret. Kulturministeriets ordning dækker ud over departementet i alt 21 institutioner under ministeriet, herunder Slots- og Kulturstyrelsen, Dansk Sprognævn og Det Danske Filminstitut.

Både nuværende og tidligere ansatte kan indberette via ordningen. Henvendelser håndteres af ministeriet HR-afdeling og kan fx dreje sig om overtrædelser af væsentlige interne retningslinjer, lovbrud eller grove personrelaterede konflikter på arbejdspladsen, skriver ministeriet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs