MediaWatch

Udenrigsministeriet åbner for forslag til nyt medie til at erstatte lukket magasin

Magasinet 360° udkommer ikke længere, men Udenrigsministeriet vil med et nyt medie, der får 2 mio. kr. årligt, nå en bredere andel af befolkningen. Interesserede aktører har frem til slutningen af april til at komme med et bud.

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S). | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

I begyndelsen af marts kom det frem, at Udenrigsministeriet stopper udgivelsen af Magasinet 360°, der i 40 år har leveret historier om danske og globale udviklingsindsatser, og nu løfter ministeriet sløret for, hvad der skal komme efter magasinet. Det fremgår af ministeriets hjemmeside.

Udenrigsministeriet vil gerne nå en bredere andel af befolkningen, og man inviterer således alle interesserede non-profit-aktører til at komme med forslag til et medie, "der kan engagere danskerne i verdens bæredygtige udvikling".

Lukningen af Magasinet 360° og planerne om et nyt medie kommer i forlængelse af, at Udenrigsministeriet i foråret 2020 satte gang i en evaluering og omstrukturering af sin kommunikation.

"Vi skal blive bedre til at skabe engagement og nå ud til de danskere, der ikke kender til eller har erfaring med udviklingssamarbejdet. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer af idéer til at forme og drive et nyt, innovativt medie. Det skal gøre os klogere på og engagere os alle sammen i verdens bæredygtige udvikling og Danmarks rolle," siger udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S).

Interesserede aktører, der vil stå bag det nye medie, skal sende en interessetilkendegivelse senest 30. april. Det stærkeste forslag får en toårig bevilling med et årligt budget på 2 mio. kr. og mulighed for toårig forlængelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs