MediaWatch

"Hvis vi vil tackle udfordringerne, skal der et mediepolitisk gearskifte til"

Ny medieaftale skal tage livtag med en teknologisk og politisk udvikling, der presser både medier og offentlighed, mener Frie Grønnes medieordfører og tidligere radikal kulturminister, Uffe Elbæk."Selvom vi ser en større interesse for de seriøse medier, er der en tilsvarende optrapning af fake news på den anden side," lyder det.

Uffe Elbæk var kulturminister i perioden 2011-2012.

Der er mere end fordelingen af mediestøtte og public service-penge på spil, når den næste medieaftale skal forhandles på plads – efter planen i år. Det mener venstrefløjens yngste parti, Frie Grønne, der har den tidligere radikale kulturminister og stifter af Alternativet, Uffe Elbæk, blandt de bærende kræfter.

I partiets første medieudspil foreslår Frie Grønne at bruge 886 mio. kr. ekstra årligt på medieområdet for at dæmme op for det pres, som partiet mener, at både medier og samfund er under fra teknologiudvikling og en tendens til politisk polarisering.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs