MediaWatch

Regeringen lancerer techstrategi og vil have flere skattekroner ud af techgiganter

Samarbejde på tværs af lande er en afgørende del af regeringens techstrategi, som bl.a. skal sørge for at få mere skat ud af de internationale techkoncerner.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringen fremlægger onsdag en såkaldt techstrategi, som skal regulere de store internationale techkoncerner. Reguleringen skal ske i samarbejde med andre lande i eksempelvis OECD- og EU-regi, og et af våbnene bliver at få techindustrien til at betale mere i skat. Det siger udenrigsminister Jeppe Kofod (S) til Politiken.

"I Danmark er mediehusene underlagt dansk lovgivning og skal betale dansk skat, hvorimod techgiganterne kan placere deres overskud sådan, at de ikke betaler nogen skat. Det skaber ulig konkurrence og en langsom underminering af vores demokratiske kultur, sprog, offentlighed, samtale, formidling og debat – alt det, der udgør vores demokratiske fundament," siger Jeppe Kofod.

Han slår imidlertid fast, at man ikke har planer om at indføre en særskat, som man har set det i Frankrig.

Både kulturminister Joy Mogensen (S) og Socialdemokratiets medieordfører Kasper Sand Kjær har tidligere varslet opgør med techgiganterne.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs