MediaWatch

Jens Rohde vil have Jes Dorph-sag taget op i Folketinget

Jes Dorph-Petersens rettsikkerhed er blevet draget i tvivl i forbindelse med den advokatundersøgelse, der nu har fået ham fyret, mener Jens Rohde (R).

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den radikale politiker Jens Rohde mener, at sagen om Jes Dorph-Petersen skal drøftes i Folketinget, siger han til Berlingske. Det sker, efter at Jes Dorph-Petersen forleden afslørede, at han er blevet fyret fra sit job som vært på TV 2's program "Go' Aften Live" pga. to krænkelsessager, som kom frem efter den advokatundersøgelse, TV 2 har sat i gang for at komme krænkelser og sexisme til livs.

"Jeg har bedt kulturministeren indkalde medieordførerne, så vi kan få en åben drøftelse af det her. Skal vi gå ind i det? Og skal vi i så fald sikre retningslinjer for advokatundersøgelser, som ikke kan drage retssikkerheden i tvivl? Jeg mener, at den bliver draget i tvivl her, og det gør advokaten (Jes Dorphs advokat, Mette Grith Stage, red. ) jo også," siger Jens Rohde.

Jens Rohde mener, at det er op til politikerne at vurdere, "hvad det er for nogle principper, der skal være til stede," når statsejede virksomheder som TV 2 iværksætter advokatundersøgelser.

Jes Dorph-Petersen offentliggjorde selv på Facebook, at han var blevet fyret, og i samme ombæring fremlagde han sin sag hos Politiken, hvor han fortalte, at han føler, at han i forbindelse med advokatundersøgelsen "har været igennem en uværdig, ensidig og uretfærdig proces".

TV 2-programdirektør Lotte Lindegaard har over for MediaWatch slået fast, at man ikke accepterer krænkelser, og at det er nødvendigt at "trække en streg og drage en konsekvens uanset, hvornår de er foregået."

Tillidsmand efter Jes Dorph-fyring: Uafhængig undersøgelse var nødvendig 

Programdirektør afviser kritik fra fyret tv-vært: "Der er ingen vindere i sådanne sager" 

Tillidsmand efter Jes Dorph-fyring: Uafhængig undersøgelse var nødvendig 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs