Jes Dorph-Petersen fyret fra TV 2-program efter intern undersøgelse

Medieprofil er afskediget fra TV 2-programmet "Go' aften Live" efter en intern undersøgelse om sexisme. (opdateret)
"Man har som konklusion på min sag valgt den hårdeste sanktion – at fjerne mig fra TV 2’s kanaler - på trods af, at anklagerne alene kan betvivle, om mine påståede handlinger i 2001 og 2003 var et udtryk for dårlig dømmekraft," skriver tv-værten på sin Facebook-profil. | Foto: Aleksander Klug
"Man har som konklusion på min sag valgt den hårdeste sanktion – at fjerne mig fra TV 2’s kanaler - på trods af, at anklagerne alene kan betvivle, om mine påståede handlinger i 2001 og 2003 var et udtryk for dårlig dømmekraft," skriver tv-værten på sin Facebook-profil. | Foto: Aleksander Klug

(Opdateret kl 20.55 med kommentarer fra Jes Dorph-Petersens Facebook-profil)

Jes Dorph-Petersen er blevet fyret fra TV 2 efter en sexisme undersøgelse, bekræfter han nu på Facebook.

"Jeg er blevet smidt ud af TV 2 for dengang at have opført mig på en måde, der ikke er forenelig med at være vært på TV 2 med henvisning til to indberetninger fra to tidligere medarbejdere," skriver han på sin private Facebook-profil.

Han skriver, at han er skuffet over sagsforløbet:

"Man har som konklusion på min sag valgt den hårdeste sanktion – at fjerne mig fra TV 2’s kanaler - på trods af, at anklagerne alene kan betvivle, om mine påståede handlinger i 2001 og 2003 var et udtryk for dårlig dømmekraft. Der er og var ikke tale om brud på nogen nedskrevne regler – heller ikke i TV 2’s daværende personalehåndbog."

Jes Dorph-Petersen har optrådt i tv i over 30 år - siden 1989 og har de seneste fem år været medvært på Go aften Danmark og Go aften Live.

Både advokaten og TV 2 har ifølge Jes Dorph-Petersen forklaret, at afgørelsen er påvirket af den aktuelle metoo-debat, og han mener, at undersøgelsen har taget afsæt i noget, der var sket, dengang han var i begyndelsen af 40'erne.

Han tilføjer yderligere, at han fortæller mere om sagen i Politiken onsdag.

"Uanset at jeg har en anden opfattelse af forløbet, bebrejder jeg ikke de to anmeldere, at de har reageret på TV 2’s opfordring om at give sig til kende, hvis man følte sig udsat for krænkelser," skriver han på sin Facebook-profil.

Han tilføjer, at han ikke har flere kommentarer og endnu ikke ved, hvad der skal ske fremover.

Fokussen på sexisme i mediebranchen begyndte i august, da tv-værten Sofie Linde til Zulu Comedy Galla fortalte om en #metoo-oplevelse, hun havde haft som 18-årig i mediebranchen.

Det resulterede blandt andet i, at 1615 kvinder i mediebranchen underskrev et støttebrev mod sexisme i mediebranchen.

Efter flere kvinder stillede sig frem og fortalte om krænkende oplevelser hos TV2, igangsatte mediet en undersøgelse om sexisme og kulturen på tv-stationen.

I december meldte mediet ud, at tv-værten Jens Gaardbo stoppede på TV2 som følge af "dårlig dømmekraft" i hans tid som nyhedschef for omkring 20 år siden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også