MediaWatch

Programdirektør afviser kritik fra fyret tv-vært: "Der er ingen vindere i sådanne sager"

TV 2-vært Jes Dorph-Petersen retter skarp kritik af sagsforløb efter at være blevet fjernet som vært på Go Aften Live. TV 2's indholdsdirektør, Lotte Lindegaard, afviser kritikken.

"#MeToo handler om, at der er ofre, og at den krænkedes oplevelser er i fokus. Men der er ingen vindere i sådanne sager," skriver Lotte Lindegaard til Politiken. | Foto: Miklos Szabo

En intern sexisme-undersøgelse har fået TV 2 til at tage TV-værten Jes Dorph-Petersen af skærmen på programmerne Go morgen Danmark og Go aften Live.

Jes Dorph-Petersen retter i Politiken kritik mod sagsforløbet og konklusionen, som han er "rystet" over.

Ifølge mediet er det i undersøgelsen kommet frem, at han i to tilfælde for 18 og 20 år siden opførte sig krænkende overfor to journalistpraktikanter, hvilket er i uoverensstemmelse med den måde, TV 2 ønsker, at studieværterne skal opføre sig på, lyder det.

"Jeg har siden midten af november været igennem en uværdig, ensidig og uretfærdig proces, hvor TV 2 og advokatfirmaet bag undersøgelsen efter min opfattelse fra starten har betragtet mig som skyldig og derfor dømt mig på forhånd," har han skrevet på sin Facebook-profil.

TV2's indholdsdirektør Lotte Lindegaard, der ikke har ønsket at stille op til et interview i Politiken, og som ikke kan udtale sig om detaljer i den konkrete sag, afviser skriftligt, at mediet skulle gå efter personen, og peger på, at tv-værten har opført sig krænkende i en grad, som er uforsonlig med hans rolle som ansigt udadtil.

Hun tilføjer, at mediet har været et af omdrejningspunkterne for debatten, siden #MeToo-bølgen startede i efteråret, og at man for at få tilrettelagt en professionel proces hyrede et advokatfirma.

"Men når vi vurderer, at der er tale om alvorlige krænkelser, så har det også konsekvenser – uanset hvornår de er foregået. #MeToo handler om, at der er ofre, og at den krænkedes oplevelser er i fokus. Men der er ingen vindere i sådanne sager. For selvfølgelig gør det ondt, når der er fokus på #MeToo. Både på dem, det er gået ud over, og på dem, der bliver anklaget for krænkelser," skriver hun til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs