MediaWatch

Regeringen vil ikke rokke ved mediestøtten i 2021

På langt de fleste punkter lægger regeringen med sit forslag til næste års finanslov an til status quo på medieområdet. To DR-kanaler står til at få ekstra bevilling, mens et par initiativer fra seneste medieforlig ser ud til at lide en stille død.

Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterede tidligere på dagen regeringens bud på, hvordan finansloven for 2021 skal se ud. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Der skal – i hele træskolængder – afsættes samme beløb til mediestøtten i 2021 som i 2020. Det fremgår af regeringens udspil til næste års finanslov.

Alt i alt lyder forslaget, at der afsættes 412,7 mio. kr. til mediestøtten – 400.000 kr. mindre end på statsbudgettet for 2020. Langt den største del af beløbet – 371,3 mio. kr. – går til den redaktionelle produktionsstøtte. 20,7 mio. kr. er afsat til Innovationspuljen, mens 20,7 mio. kr. bliver sat af til blade og tidsskrifter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs