MediaWatch

Mediejurist: Mørklægning af Loud-forløb er lovligt

Flere politikere har kritiseret, at de og offentligheden ikke kan få indsigt i dokumentationen for, hvorfor Radio Loud vandt DAB-udbuddet. Men det er ikke i strid med loven, lyder det fra mediejurist Oluf Jørgensen.

/ritzau/Jens Dresling/
Christiansborg. Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Selvom flere mediepolitikere har kritiseret kulturminister Joy Mogensen (S) for ikke at have fået Radio- og tv-nævnet til at udlevere dokumenterne bag nævnets beslutning om at tildele den nye DAB-kanal Radio Loud, er nævnets afvisning i overensstemmelse med loven. Det vurderer Oluf Jørgensen, mediejurist og professor emeritus ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, i Journalisten.

"Det er korrekt, at sekretariatets betjening af nævnet regnes for intern, og dokumenter kan som udgangspunkt undtages," skriver han til Journalisten.

Oluf Jørgensens vurdering skal ses i lyset af, at flere medieordførere, heriblandt Radikales Jens Rohde og Venstres Britt Bager, under et åbent samråd om netop DAB-udbuddet i sidste uge rettede kritik mod kulturministeren for ikke at tvinge Radio- og tv-nævnet til at udlevere oplysningerne og samtidig kaldte det et "retssikkerhedsmæssigt problem", at der ikke kunne gennemtvinges en åbenhed omkring dokumenterne.

Partier kræver på samråd at se dokumenter om DAB-udbud

Politikere presser på for mere åbne døre til Radio- og tv-nævnet

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere