MediaWatch

R-ordfører kræver juridisk klarhed over forløb omkring Radio Loud

Medieordfører Jens Rohde (R) vil enten have Radio Loud lukket eller en uvildig juridisk undersøgelse af DAB-udbud, siger han inden nyt samråd onsdag.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensen (S) skal onsdag for anden gang stå skoleret i sagen om sidste års udbud af en ny DAB-kanal, og her vil der blive afkrævet bedre svar, end man hidtil har fået. Det siger De Radikales medieordfører, Jens Rohde, til Jyllands-Posten.

"Vi vil have udleveret det materiale, vi har bedt om, vi vil have juridisk klarhed over, hvad der er foregået, og vil vil have ministerens svar på, om hun synes, det er forsvarligt at bruge 261 mio. kr. på en radio, der aldrig nogensinde får nogen lyttere," siger han til avisen.

Ifølge Jens Rohde kræver han og en række af de øvrige medieordførere, at ministeren enten lukker Radio Loud eller igangsætter en uvildig juridisk undersøgelse af DAB-udbuddet.

I et skriftligt svar til Jyllands-Posten skriver kulturministeren:

"Hele forløbet omkring denne sag er en sort plet på dansk mediepolitik, som danskerne burde have været foruden. Vi har alle – på tværs af Folketinget – et ansvar for forløbet, så jeg har også en interesse i, at alle sten bliver vendt i den her sag."

Radio- og tv-nævnet i fokus

Radio- og tv-nævnet modtog sidste år tre ansøgninger til DAB-udbuddet fra Radio Loud, DK4 Radio og Radio24syv. Førstnævnte fik sendetilladelsen og begyndte at sende på den digitale frekvens 1. april i år.

Efterfølgende har der været rejst kritik af Radio- og tv-nævnets udvælgelsesmetode og afgørelse af udbuddet, som en række medieordførere ikke mener er foregået efter bogen.

Onsdagens samråd er anden del af et samråd, som startede i marts, og hvor særligt Radio- og tv-nævnets afgørelse af DAB-udbuddet var i fokus.

Rigsrevisionen udgav i april et notat, hvor forløbet om DAB-udbuddet blev blåstemplet. Udbuddet forløb i det store og hele efter bogen og var ikke i strid med forvaltningsretlige regler, lød det.

Desuden har Ombudsmanden flere gange afvist at gå ind i sagen om nævnets ageren i sagen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs