MediaWatch

Innovationspuljen åbner for nye ansøgninger

Nyhedsmedier har nu mulighed for at søge Medienævnet om tilskud til nye eller eksisterende projekter.

Foto: Colourbox

Medieprojekter, der endnu blot er i støbeskeen, og etablerede nyhedsmedier, der drømmer om innovationsstøtte til videreudvikling, kan nu ansøge Medienævnet om tilskud fra næste års Innovationspulje. Det skriver Slots- og Kulturstyrelsen på sin hjemmeside.

Støtten, der gives til etablering og udvikling af nyhedsmedier, uddeles tre gange årligt, og deadline for ansøgninger til første uddeling til næste år er 9. januar 2017.

Det er muligt at søge Innovationspuljen om enten etableringsstøtte til forundersøgelser og etablering af et nyt nyhedsmedie eller udviklingstilskud til et eksisterende nyhedsmedie, som ønsker at ”fastholde, forbedre eller udvikle produktion og formidling af det redaktionelle indhold eller at gennemføre en omstilling til ny teknologi eller infrastruktur,” skriver Slots- og Kulturstyrelsen.

Senest modtog ni forskellige projekter tilskud i forbindelse med årets sidste uddeling af tilskud fra Innovationspuljen i slutningen af november.

Flest penge i innovationsstøtte modtog udlandsmediet Korrespondenterne med 2,8 mio. kr. samt medieprojektet Koncentrat, der fik godt 2,9 mio. kr. til opstart efter at have fået støtte til udvikling af projektet tidligere.

Blandt modtagerne af udviklingsstøtten var mediet i grænselandet Der Nordscleswiger topscorer med 2 mio. kr.

Støttemodtagere vil bruge penge til udvikling 

Ni medieprojekter får innovationsstøtte 

Ingen innovationsstøtte til fodboldmedie 

Tre medier modtager innovationsstøtte 

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs