MediaWatch

Amerikansk medieboss i centrum for skandalesag

Fox News' adm. direktør bliver beskyldt for sexchikane. En tidligere kollega fik sagen til at rulle, og nu står flere kvinder frem.

Roger Ailes | Foto: Reed Saxon/AP/Polfoto/Arkiv

Den 76-årige adm. direktør og studievært for Fox News, Roger Ailes, er havnet i en større skandalesag.

I sidste uge anklagede den tidligere studievært for stationen Gretchen Carlson sin tidligere kollega for at have gjort seksuelle tilnærmelser og saboteret hendes karriere, fordi hun klagede over dårligt arbejdsmiljø. Det har efterfølgende fået en stribe andre kvinder til at tilslutte sig koret, skriver Politiken.

Kvinderne har kontaktet Gretchen Carlsons advokat med lignende historier, mens seks af kvinderne har berettet om hændelserne, der skulle have fundet sted hen over en periode på knap 30 år fra 1960'erne og fremefter, i New York Magazine.

Til gengæld er flere kvindelige studieværter fra Fox News trådt frem i Roger Ailes' forsvar. Ifølge en artikel i Variety affejer Gretchen Carslon dog deres støtte med forklaringen, at de stadig er på stationens lønningsliste. Roger Ailes' advokater afviser alle anklager.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs