MediaWatch

Kritik af Trumps udelukkelse af Washington Post

Den amerikanske avis Washington Post vil ikke længere blive akkrediteret til Donald Trumps valgkampsmøder. Udelukkelsen af mediet møder kritik.

Foto: Seth Perlman/AP/Polfoto

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump brød sig ikke om Washington Posts udlægning af hans kommentarer efter weekendens skudmassakre på en natklub i Orlando, USA.

Det har ført til, at organisationen bag Trumps valgkampagne har trukket alle avisens presseakkrediteringer til kandidatens kommende valgmøder tilbage. Beslutningen afføder heftig kritik – ikke blot fra Washington Post selv, men også fra pressefrihedsorganisationens Reporters Sans Frontières (RSF).

"RSF fordømmer kraftigt og utvetydigt den seneste handling af fjendtlighed overfor pressen som en alvorlig krænkelse af pressefriheden," udtaler direktør for Reporters sans frontières i USA Delphine Halgand i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at Donald Trump lægger et medie på is. Han har tidligere afvist at deltage i debatter på Fox News, efter tv-stationen afviste at fjerne journalisten Megyn Kelly fra programmet.

Mere fra MediaWatch

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs