MediaWatch

Fox' nordiske chef stopper

Direktøren for Fox' aktiviteter i Norden fratræder sin stilling og understreger, at det sker uden dramatik.

Direktør for Fox Networks Group i Norden, Åse Ytreland, forlader sin stilling. Det skriver Kampanje.

Hun har arbejdet i selskabet siden 2010 og understreger, at der ikke ligger nogen dramatik bag hendes farvel til Fox.

"Det har været nogle fantastiske år hos Fox, og jeg har arbejdet sammen med et godt hold, siden jeg begyndte i 2010. Jeg har ikke ligefrem ligget på den lade side siden da. Jeg har bygget Fox op næsten fra bunden i Norden. Da jeg begyndte, var vi syv ansatte. Nu er vi 80. Jeg har mere end 100 rejsedage om året, og jeg har arbejdet rigtigt meget de seneste år. Nu har jeg lyst til at prøve noget andet," siger Åse Ytreland til Kampanje.

Hun oplyser videre, at hun allerede sidste år meddelte Fox sine planer om at trække sig fra stillingen som adm. direktør.

På dansk grund står Fox blandt andet bag National Geographic-kanalerne. Den nordiske del af Fox har hovedsæde i Oslo og har aktiviteter i Danmark, Norge, Sverige og Finland og er en del af mediemogulen Rupert Murdochs besiddelser.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs