TDC: Sælger sit svenske datterselskab til Tele2

TDC har solgt sit svenske datterselskab TDC Sverige til Tele2 Sverige til en kontantpris på 2,9 mia. svenske kr., svarende til 2,3 mia. kr., på kontant- og gældfri basis.
Foto: PR, TDC
Foto: PR, TDC
RITZAU/FINANS

"Frasalget af TDC Sverige AB afslutter TDC's strategiske gennemgang af selskabet, som blev offentliggjort den 27. januar 2016 i forbindelse med TDC's kapitalmarkedsdag," skriver TDC i en meddelelse til fondsbørsen.

En strategisk gennemgang har ifølge det danske teleselskab vist, at Tele2 Sverige er en bedre langsigtet ejer af TDC Sverige, og den opnåede pris overstiger værdien ved fortsat TDC-ejerskab.

Køber er det svenske teleselskab Tele2, som overtager selskabets lokale kunder, mere end 800 medarbejdere og den lokale infrastruktur. Kunderne vil være i trygge hænder hos Tele2, siger koncernchef Pernille Erenbjerg fra TDC Group i meddelelsen. Og uddyber, at salget ikke umiddelbart vil få nogen betydning for kunderne i TDC Sverige.

En del af salgsprovenuet vil blive anvendt til nedbringelse af nettogæld med henblik på at opretholde en uændret finansiel gearing efter frasalget.

"Den resterende del af provenuet kan blive brugt på at styrke vores aktiviteter i Danmark eller Norge eller på en yderligere reduktion af gæld, oplyser TDC, der i fremtiden vil fortsætte med at understøtte selskabets danske og norske B2B- og wholesale-kunder med tilstedeværelse i Sverige gennem partnerskaber," uddybes det.

Betinget af godkendelse fra EU-Kommissionen

Som konsekvens af salget skal TDC fremover arbejde sammen med Tele2, fordi TDC ikke længere har egen infrastruktur i Sverige.

Salget af det svenske datterselskab betyder, at Erik Heilborn, administrerende direktør i TDC Sverige og koncerndirektør for Sverige, vil udtræde af TDC’ direktion, når transaktionen forventes at træde i kraft i fjerde kvartal i år.

Frasalget er betinget af, at EU-Kommissionen godkender fusionen. Og salget anslås at medføre en gevinst på cirka 0,8 mia. kr. efter skat, der indregnes som særlige poster vedrørende ophørte aktiviteter, når transaktionen er gennemført.

Frasalget ændrer TDC' forventninger for 2016 til driftsresultatet på EBITDA-niveau, der nu lyder på 8,4 mia. kr. mod tidligere 8,8 mia. kr.

TDC-aktien steg 1,3 pct. til 31,18 kr. i mandagens handel.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter